Welkom bij Tuinbouwbedrijf Bonten.

Dit jaar hebben we een nieuwe website gepubliceerd:

Ga naar www.tuinbouwbedrijfbonten.nl 

voor de nieuwe site 

(met webshop voor het plaatsen van bestellingen)Over Tuinbouwbedrijf Bonten.

Tuinbouwbedrijf Bonten richt zich sinds 1997 al op het telen van pompoenen en kalebassen.    Vanaf 2014 worden er ook aardbeien geteeld. 

In samenwerking met Maatschap Bonten-Verstappen zijn er ook asperges te koop.

Aangezien veel producten seizoensgebonden zijn, wordt aan de zijkant van deze pagina weergegeven welke producten momenteel via de huisverkoop te koop zijn.     

Vanaf mei 2019 worden de producten indien de winkel gesloten is, middels een vers-automaat verkocht. Bij de versautomaat kan betaald worden middels briefpapier (5 en 10 eurobiljetten) muntgeld en via contactloos betalen.

Naast de huisverkoop worden de geteelde producten ook via winkels, tuincentra en groothandel verkocht.

Voor meer informatie over producten, bestellingen of overige zaken kun je contact opnemen via het contactformulier, bellen of gewoon even langskomen op het bedrijf! 


Versautomaat

Vanaf 2019 zijn aardbeien, aardbeienjam, asperges, aardappelen en eieren te koop via de versautomaat. We hebben de versautomaat aangeschaft omdat we niet altijd thuis kunnen zijn i.v.m. werk en gezin. Daarnaast kunnen we als we thuis zijn i.v.m. de kinderen niet altijd de klanten helpen. Om de klanten toch van dienst te kunnen zijn hebben we dus een automaat geplaatst, via de automaat is iedereen in de gelegenheid om 7 dagen in de week van 8.00 - 20.00uur producten te kopen. 

Voor de nieuwe klant is het natuurlijk even ontdekken hoe de automaat werkt. We helpen hiermee door een uitgebreide schriftelijke instructie naast de automaat te plaatsen, tevens is er een instructiefilm te bekijken. Lees, kijk of luister, volg de stappen en neem uw product mee. 

In de maanden april, mei en juni hebben we ook een winkel, deze is geopend conform de openingstijden in naastgelegen kolom van deze pagina. In de winkel kan met contant geld of met de pin betaald worden. Uiteraard is onze winkel ingericht conform de corona richtlijnen.

In augustus t/m november hebben we een zelfbedieningswinkel ingericht voor pompoenen en kalebassen, deze winkel is 7 dagen in de week van 8.00 - 20.00uur geopend. Mocht je grotere aantallen pompoenen willen hebben of specifiekere wensen hebben dan in de winkel verkrijgbaar is, neem dan even contact met me op via mail, facebook of bel me even op, als ik in de buurt ben kom ik dan even kijken en helpen!

Kijk hieronder om meer te weten over onze aardbeien en pompoenen!

 

 Aardbeien


Sinds 2014 worden er aardbeien geteeld op stellingen. Voor de vroege aardbeien worden deze in een tunnel gehouden, de latere aardbeien in de zomer op buitenstellingen en de aardbeien richting het einde van de zomer worden weer in de tunnel geteeld. Door de verschillende teeltsystemen en plantdata's zijn er van mei t/m september doorlopend aardbeien te verkrijgen.

 

 Pompoenen


Kijk voor meer info op: www.bontenpompoenen.nl 


Sinds 1997 worden er op het bedrijf pompoenen en kalebassen geteeld voor de verkoop als sierproducten. Vanaf enkele jaren worden de pompoenen steeds meer gebruikt als groente. 

In de oogstperiode (augustus en september) worden de pompoenen en kalebassen verkocht aan winkels, tuincentra en op het bedrijf als huisverkoop aan lokale of voorbijkomende klanten.

 Halloween pompoenen

Halloweenpompoenen zijn tegenwoordig ook niet meer weg te denken. Tijdens het pompoenen seizoen en voornamelijk vanaf half september t/m de 1e week van november zijn er overal activiteiten gericht op Halloween. Zo kun je denken aan versiering met halloweenpompoenen, het beschilderen, bestickeren en uitsnijden van Halloween pompoenen. De activiteiten zijn veelal gericht op kinderen.  (tip): ook leuk voor een kinderfeestje!


Eetbare pompoenen

Eetbare pompoenen zijn bijna niet meer weg te denken uit de keuken. Dit was vroeger wel anders, kon je ongeveer 15 jaar geleden slechts met geluk een pompoen in de winkel vinden, nu heb je ruime keuze uit verschillende soorten om te gebruiken in de keuken. Het meest bekend is de pompoensoep, echter zijn pompoenen ook bruikbaar en lekker om te wokken, taart, brood en/of caké van te maken of lekkere stamppot. Mogelijkheden genoeg!

Het meest bekend is de oranje rode Hoikkaido pompoen, dit is de meest gebruikte eetbare pompoen. Daarnaast is de Butternut pompoen (Okerkleurige flesvormige pompoen) veel gebruikt en zeer geschikt om te eten, daarnaast ook sierlijk en lang te bewaren zodat je ook later in het jaar kunt genieten van een lekker pompoenhapje.